Звернення студентів та студенток Національного університету “Києво - Могилянська академія”


9 грудня за ініціативи студентської організації «Український студент» у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» має відбутись проведення публічного заходу «Відкритий Семінар 'Київська Русь і 'Рускій мір’». Згідно з анонсом, одним із доповідачів на цій події повинен бути Євген Карась – лідер організації «С14».

Легкі випадки застосування насильства визнають самі члени угрупування, у той же час саме «С14» підозрюють у чисельних жорстоких нападах із нанесенням тяжких травм на представників культурної спільноти та активістів, на студента Могилянки, у вчиненні погромів та зривах публічних заходів на різних освітніх майданчиках. Запланований виступ лідера «С14» у стінах НаУКМА не просто підриватиме демократичні засади всередині нашого університету, але й дискредитує «Києво-Могилянську академію» перед обличчям української та міжнародної академічної спільноти.

Студентство вже передало листа президенту НаУКМА Мелешевичу А. з проханням не допустити проведення заходу за участі Євгена Карася. Президент не побачив жодних підстав для скасування заходу.

Закликаємо усіх, кому не байдужа доля «Києво - Могилянської академії» уважно розглянути це питання та вжити усіх можливих заходів для збереження демократичних засад у стінах університету!

Студенти та студентки НаУКМА

Ініціативна група «Ні насильству в університеті!»

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram