ГоловнаБлогиБлог Миколи Томенко

Про давню українську традицію влади

Не секрет, що довіра до нинішньої влади продовжує стрімко падати. І це підтверджують опитування різних соціологічних компаній. Серед останніх – дослідження, яке було проведено у грудні 2016 року Київським міжнародним інститутом соціології. Згідно з результатами цього опитування, українці найбільше не довіряють таким владним інституціям: Верховній Раді (82,1%), Уряду (72,8%) та Президенту (69%).

Фото: Макс Требухов

І що робить влада? Продовжує використовувати традиційні, вже міфологічні ідеї та проекти, які застосовувалися попередніми «злочинними владами» ледь не всі 25 років незалежності.

Ось кілька з них:

1. Коли влада втрачає довіру суспільства - вона говорить про змову проти неї, організовану закордонними спецслужбами та їхніми агентами в Україні.

2. Коли владі не довіряє абсолютна більшість громадян - вона пропонує раптом «актуальний» референдум про вступ до НАТО чи Євросоюзу, або вкотре порушує «мовне питання». До речі, відповідальна та професійна влада у справі НАТО мусила би почати хоча би з призначення Глави Місії України при НАТО і активізувати всі програми співпраці, починаючи від проведення української армії до стандартів НАТО та закінчуючи ефективними та успішними антикорупційними програмами. Нагадаємо,що Президент Петро Порошенко вже майже 3 роки не може призначити керівника Місії України при НАТО, функції якого ще з 2015 року тимчасово виконує Єгор Божок.

3. Коли владу будуть ненавидіти - вона знову запропонує «негайно» скасувати депутатську недоторканність і посадити до в’язниці кількох чиновників, спійманих на дріб’язковому хабарі, або депутатів, яких не жаль.

Тож, і чим нинішня влада відрізняється від своїх попередників?!

Микола Томенко Микола Томенко , Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram