ГоловнаБлогиБлог Миколи Томенко

Проект «#Нашбюджет» розпочинаємо з переможців владного марнотратства-2017

Радий повідомити новину: Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» розпочинає проект під назвою «#Нашбюджет - під громадський контроль!»

Зокрема, цей проект матиме дві складові: «#нашДЕРЖАВНИЙбюджет» і «#нашМІСЦЕВИЙбюджет».

Фото: пресс-служба президента

Поясню логіку задуму: всім відомо, що історія з ухваленням Державного бюджету на 2017 рік із застосуванням відвертої корупції та лобіювання є злом, але – все-таки меншим злом у порівнянні з тим, як тепер ці бюджетні гроші будуть використовуватися.

З огляду на це, наш Громадський рух «Рідна країна» залучає експертів і фахівців в економічній, бюджетній та правовій сферах для того, щоб проконтролювати, куди підуть кошти платників податків - перш за все, ті, що були пролобійовані на утримання влади та її сумнівні проекти.

Саме тому ми розпочинаємо проект «#Нашбюджет - під громадський контроль!» із виконавчої влади.

Отож, Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» надсилає перший інформаційний запит керівникові абсолютного чемпіона зі збільшення бюджетного утримання у 2017 році – ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРУ ГРОЙСМАНУ щодо фінансування Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Як відомо, у Держбюджеті -2017 фінансування Секретаріату Кабінету Міністрів збільшили більш ніж удвічі, в порівнянні з попереднім роком. Так, на Секретаріат КМУ у 2016 році виділяли 322 млн. 404 тис. грн., а в 2017-му - 737 млн. 32 тис. грн., тобто на 414 млн. 628 тис. грн. більше!

Ми переконані, що суспільство повинно знати, на що підуть ці гроші платників податків. Чи таке фантастичне збільшення видатків на Секретаріат Кабміну пов’язане з розширенням штату працівників, чи зі збільшенням розміру їхніх заробітних плат, чи з якимись «спеціальними» роботами?..

Отож, вимагаємо оприлюднити інформацію про штатний розпис Секретаріату Кабінету Міністрів, заробітну плату та премії його працівників, а також - структуру видатків цієї установи на 2017 рік, починаючи від коштів, що виділяються на капітальні ремонти, рекламну чи іншу діяльність команди Гройсмана.

Подібний інформаційний запит Громадський рух «Рідна країна» направить також до ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ.

Він хоч і не став «чемпіоном» з бюджетних видатків у 2017 році, але займає впевнену позицію серед «призерів владного марнотратства».

Так, на Державне управління справами при Президентові України (ДУСю) у цьому році виділили 2 млрд. 96 млн. 356 тис. грн. Це на 728 млн. 246 тис. грн більше, ніж торік (1 млрд. 368 млн. 110 тис. грн у 2016 році)!

Із цих коштів лише на забезпечення діяльності Президента та його Адміністрації передбачено 746 млн. 629 тис. грн, що на 290 млн. 125 тис. грн більше, ніж у 2016 році.

Тож вимагаємо і від Президента України поінформувати громадян про структуру та штатний розпис Державного управління справами та Адміністрації Президента, про заробітні плати працівників цих установ та постатейні видатки, починаючи з утримання державних резиденцій і закінчуючи видатками на лікування.

Таку систему контролю за видатками із Державного бюджету Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» буде здійснювати і на місцевому рівні, в усіх регіонах України.

Адже ми переконані: допоки кожен громадянин нашої держави не буде сприймати себе як платника податків, тобто людиною, грошима якої формується бюджет і яка повинна контролювати, на що йдуть кошти, сплачені нею до бюджету, доти влада буде зловживати своїми повноваженнями і доти Україна буде залишатися найбіднішою у Європі корупційною країною з найбагатшою владою!

Микола Томенко Микола Томенко , Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram