ГоловнаБлогиБлог Миколи Томенко

Чи справді «прозріли» щодо «лісової мафії», чи знову лише піар?

Я радію, що моя боротьба та діяльність моїх однодумців-співавторів закону у справі зупинення «лісової мафії» нібито нарешті отримали підтримку влади.

Принаймні, днями раптом «прозрів» Генпрокурор, заявивши про «екоцид» Карпат, коли столітні смереки оформлюють як дрова, і наказавши новому прокурору Закарпаття негайно зупинити контрабанду лісу.

Нагадаю, що наш закон про мораторій на експорт лісоматеріалів у необробленому вигляді був підписаний лише після мого подання до суду на Гройсмана та Порошенка.

Згодом і уряд Яценюка, і уряд Гройсмана саботували його виконання та ініціювали скасування закону, оскільки він нібито порушує норми СОТ і трохи не суперечить Угоді про асоціацію з ЄС. Хоча, жодної офіційної позиції стосовно наших зобов’язань у документах, пов’язаних з Угодою про асоціацію з ЄС, так ніхто і не надав на вимогу авторів згаданого закону.

Отож, було зрозуміло, що ключовими опонентами діючого мораторію на вивезення українського лісу є бізнес-партнери, представники міжнародних корпорацій сусідських держав – Польщі, Румунії, Туреччини та ін., які за рахунок дешевої української сировини за останні роки створили десятки тисяч робочих місць у своїх країнах і підняли власну економіку. А також – ціла система корупційної моделі заробітку на цьому, що створена в Україні, починаючи від лісових господарств і закінчуючи правоохоронними органами.

…І раптом Генпрокурор вирішив нас підтримати! Це добра і досить несподівана новина, особливо, зважаючи на те, що за наш закон НЕ ГОЛОСУВАЛО УСЕ КЕРІВНИЦТВО «БПП»: Юрій та Ірина Луценки, Анатолій Матвієнко, Олексій Гончаренко, Мустафа Найєм…

Фото: Микола Томенко

І раптом, через півтора роки вони «прозріли»?!

Хочеться вірити у краще, зупинити піар чиновників і нарешті змусити правовоохоронців виконувати закон і карати за незаконну вирубку та контрабанду лісу.

До речі, заборона на експорт усіх деревних порід, крім сосни, діє в Україні з 1 ЛИСТОПАДА 2015 РОКУ. А з січня 2017 року буде заборонено вивозити і сосну.

Микола Томенко Микола Томенко , Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram