ГоловнаБлогиБлог Миколи Томенко

Порошенко як перехідний президент

Тут зайшла мова про необхідність другого терміну Президента Петра Порошенка з наведеними аргументами про важливість реалізації його стратегії, програми та відповідальності за країну.

Фото: пресс-служба президента/Николай Лазаренко

Треба сказати, що через два роки після того, як Порошенко став президентом, стало очевидно, що в стратегічному плані, плані реалізації передвиборчих обіцянок, програми та будівництва України як сильної держави, що здатна бути рівною серед інших європейських країн, у Порошенка не вийде.

Фактично, жодна з його базових передвиборчих обіцянок не лише не виконана, а реалізовується з рівністю до навпаки.

Фактично, Порошенко взяв за основу не обіцяне будівництво країни, а розбудову свого бізнесу, спершись на невелике коло своїх друзів та бізнес-партнерів. Популярно кажучи, навіщо Президенту другий термін, хіба що для того, щоб і у глухих селах Донецької та Луганської областей були магазини «Рошен»?!

Отож, можна говорити, що реальна військова ситуація в Україні на момент президентської виборчої кампанії наклала відбиток своєрідної перехідної місії Президента - зупинити кровопролиття, військові дії і знайти вихід із ситуації шляхом якщо не остаточного миру, то перемир’я. Певною мірою таке завдання Порошенко виконує. А що стосується базових стратегічних завдань, то він їх не реалізував і навряд чи реалізує.

Виходячи з цього, цілком очевидно, що своєрідною місією Порошенка в цей період розвитку української держави був так званий статус «перехідного президента».

А будувати країну, про яку мріють більшість громадян України, - це вже буде завданням іншого Президента й іншої влади.

Микола Томенко Микола Томенко , Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram