ГоловнаБлогиБлог Миколи Томенко

Довибори як війна між «країною Рошен» і державою Україна

Оголошення довиборів у чотирьох округах має не стільки політичне, як світоглядне значення.

Справа в тому, що для Президента та його команди сьогодні надзвичайно важливо закріпитися при владі. Це означає – отримати додаткові чотири мандати для проведення відповідних рішень в інтересах свого бізнесу та своєї команди в парламенті. Також це означає - отримати ще чотири мандати, щоб мати більшу можливість зібрати 300 голосів для внесення змін до Конституції про так званий «особливий статус Донбасу» та закріплення надзвичайних повноважень в частині контролю за місцевим самоврядуванням і судовою системою до 2019 року.

Натомість ті політичні сили та громадськість, що намагаються протистояти узурпації влади командою Президента та групою олігархів навколо нього, мусили би досить відповідально поставитись до цих довиборів і вийти на погодження у кожному із чотирьох округів ЄДИНОГО кандидата від нинішньої демократичної та української опозиції до влади.

Це дасть можливість суспільству у непростий період (адже довибори відбудуться 17 липня 2016 р.) чітко обирати між кандидатом від нинішньої влади, що співпрацює з олігархами, та між кандидатом, який репрезентує український і неолігархічний шлях розвитку України.

Популярно кажучи, довибори будуть своєрідною війною між подальшим будівництвом «країни Рошен» та можливістю будувати власну державу Україну.

Микола Томенко Микола Томенко , Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram