ГоловнаБлогиКолективний блог "Моя наука"

На зустріч з наукою

Надворі вже знову 10 листопада, а значить – Всесвітній день науки. А з ним приходять і «Дні науки». Нагадаємо, що це науково-популярна акція, під час якої всі охочі можуть зустрітися зі справжніми українськими науковцями. Всі заходи безкоштовні.

А скільки їх? Давайте порахуємо. Лекції, демонстрації експериментів, наукові майстер-класи, екскурсії відбудуться цього разу в 7 містах: Київ, Івано-Франківськ, Одеса, Львів, Житомир, Харків, Канів. Якщо в Харкові буде прочитано одну лекцію, то в Києві – аж 50! Кожний лектор – це науковець, від просунутого студента до професора й члена Академії наук. Кожну демонстрацію та майстер-клас представляє теж науковець. І екскурсію веде науковець. Сумарно по всій Україні задіяно більше 200 активних вчених, які будуть спілкуватися з вами, гості «Днів науки». Та й це не межа, бо всі вони працюють не самі по собі, а в лабораторіях та інститутах, куди теж запросять вас. Там теж є гарні науковці, які просто ще не набралися хоробрості та красномовства вийти до вас. «Дні науки» лише привідкривають перед вами науковий авангард, за яким стоять тисячі класних науковців.

Тому, коли вас наступного разу спитають, чи є українська наука та чи знаєте ви українських науковців – ви сміливо відповісте: є та знаємо! А якщо не знаєте, то приходьте на «Дні науки»!

Отже, в Києві основні заходи будуть відбуватися у семи локаціях. Протягом суботи та неділі Дні науки пройдуть в Інституті археології НАН України, Національному університеті “Києво-Могилянська академія”, Національному університеті біоресурсів і природокористування України, фізичному факультеті Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Інституті молекулярної біології та генетики НАН України, Інститут металофізики ім. Г.В. Курдюмова НАН України, Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України. В Інституті клітинної біології та генетичної інженерії НАН України проведуть майстер-клас по визначенню наявності генетично модифікованих організмів у продуктах харчування, а в Астрономічному музеї та Астрономічній обсерваторії Київського національного університету ім. Тараса Шевченка запросять всіх охочих на лекції та екскурсії.

Львів підготував справжнє свято усім, хто цікавиться наукою. У суботу Львівський національний медичний університет імені Д. Галицького гостинно відкриє двері для відвідувачів, запрошуючи на лекції, демонстрації та майстер-класи. Також, всі охочі зможуть відвідати лекції на біологічному факультеті Львівського національного університету ім. І. Франка та «Наукове горище» Державного природознавчого музею НАН України. У неділю допитливих запрошує кафедра екології Львівського національного університету ім. І. Франка, а співробітники Державного природознавчого музею НАН України підготували орнітологічну, ентомологічну та ботанічну екскурсії.

У Харкові Вільний Університет «Майдан-Моніторінг» запрошує до клубу «Шостий кут» на лекцію «Великий адронний колайдер та його колізії».

Івано-Франківськ підготував захоплюючі демонстрації, цікаві лекції та майстер-класи для відвідувачів наукового містечка "Нова енергія" на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, а також кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника.

У Житомирі охочих почути популярні лекції з фізики запрошує кафедра фізики Житомирського державного університету ім. І. Франка. Лекторій організовано за активної участі Інституту ядерних досліджень НАН України.

В Одесі центр підтримки соціальних ініціатив «Імпакт Хаб» запросить лекторів та демонстраторів з Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова, Одеського національного медичного університету, Українського наукового центру екології моря розповісти та показати біологічні та хімічні цікавинки.

У Каневі Канівський природний заповідник, Шевченківський національний заповідник та Канівська дитяча школа мистецтв запрошують до Міського будинку культури, де на відвідувачів чекатимуть цікаві досліди, розслідування та інтерактивні майстер-класи.

Детальні програми можна побачити на сайті, а також на порталі «Моя наука». Команда порталу як завжди активно долучається до організації свята науки. Будемо раді бачити вас на наших локаціях по всій Україні!

Моя наука Моя наука , Колективний блог про науку та науковців в Україні та за її межами
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram