ГоловнаБлоги

Банк не віддає твій депозит? Подякуй своєму депутату!

Вчора в першому читанні Верховна Рада визнала відому істину - в Україні борги віддають тільки лохи і боягузи. Тільки так можна розцінити голосування за ПЗУ "Про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті" (№1558-1).

Фото: Макс Требухов

Якщо ти платив по кредиту, то був дурнем. А ті, хто не платив, отримують прощення ⅔ чи 4/5 кредиту (бо курс не 24, а 8 або й 4,50 грн/долар), і половини відсотків (не 24% річних у гривнях, а 12% річних у тих же гривнях). Курсова різниця списується банками в їхній збиток. Очікуваний наслідок - банкрутство практично всіх банків України. Адже банки повинні віддати вкладникам долари, а де їх взяти, якщо ВР дозволила позичальникам не повертати кредити в доларах?

Згідно з проектом, реструктуризації підлягають усі споживчі кредити, отримані для придбання будь-якого майна, без обмеження суми заборгованості. Олігархам пробачили все.

І моя повага Олексію Мушаку та Олександру Опанасенку, всього двом нардепам (із чотирьох сотень!), котрі мали сміливість та відповідальність проголосувати "проти".

Тарас Козак Тарас Козак , президент iнвестгрупи УНІВЕР
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram