Нікому не потрібні українці

Цинічно, але це правда. Чи ви задумувалися коли-небудь, що заважає Україні? У мене є для вас відповідь – Україні заважають українці.

Українці винуваті у сучасній демографічній кризі та зростанню видатків пенсійного фонду. Справді, аби років з 20 тому усі почали дружно робити дітей, то ми б не переймалися тим, що третина населення України пенсіонери. А їм необхідні пенсії. А пенсії платяться з податків. А у Пенсійного фонду діра. А так би зараз поляки взагалі з розуму зійшли від нашого потоку заробітчан.

Фото: Макс Требухов

Ці ж українці не дають утвердитися справді прогресивним демократичним силам в Україні. От голосують весь час не за тих. За тих – взагалі ні, ніяким чином, відсотки 3 набрали якщо, вже успіх. А от не за тих голосують! Причому із задоволенням. Владі українці не потрібні – вони заважають проводити реформи. Реформи- це завжди зміни, хтось постраждає. І от українці починають страждати і заважати робити реформи. Бояться, що позакривають школи та лікарні, корупції та багато чого ще бояться. Доводиться владі витрачати кошти на піар замість реформ, щоб заспокоїти українців. Спіть дорогенькі, все буде добре.

А потім ще вибори! І якщо бюджетникам можна підійняти зарплати, то інших задовольнити важче. Тому хай їдуть за кордон на заробітки. І пересилають гроші на Батьківщину – підіймати економіку.

Опозиції українці також не потрібні- навіщо вам ті, хто вас не любить?! От якби проголосували, можна було б подумати. А так – ні. Будемо рівнятися на тих, хто не ходить на вибори – може вони проголосують?

Економіці українці також не дуже треба. Не зовсім так. От трохи українців треба – щоб працювали, де ще можна працювати. І платили податки. І купували товари. Пенсіонери – ну якби зовсім ні. До речі, чи задумувалися ви про пенсійний вік в 90?

Інші країни занепокоєні українцями, але не більше. Погано, що українцям живеться погано, але таке життя… Хтось виграє, хтось ні. Все чесно. От Польща ніби каже дякую, підняли нам полуницю (справді, це визнав голова гміни), але потім дивиться косо. Чути українську мову у громадському транспорті не подобається. Щоб нам не розповідали. Що вже говорити про Пуерто-Ріко!

Українці не купують друкованих газет, прирікаючи їх на вимирання. Українці не читають якісної аналітики, не даючи їй народитися. Українці не підтримують громадський рух, а якщо підтримують – то до своє хати. Євробляхи – погано, але якщо я куплю євробляхи, то все! Тримайтесь! Чому українець купує поношену іномарку – вже питання десяте, ніхто розбиратися не буде.

Українці, виходить, не дають Україні розквітнути, заважаючи своїм існуванням. Поки інші працюють на благо Батьківщини, вони – головне гальмо.

Костянтин Донченко Костянтин Донченко , Експерт Аналітичного центру «Бюро економічних та соціальних досліджень»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram