За вільний секс – ідеальна партія України

Якою є ідеальна партія українця? Очевидно риторичне запитання насправді несе глибокий зміст. Високий відсоток «голосувань ногами» (ігнорування виборів) говорить про відсутність представлення інтересів людей партією. Спроби розв’язати цю проблему штрафами, втратою частини політичних прав тощо є намаганням легітимізації політичної системи з існуючими партіями. Натомість побудова нових партій є політичними проектами, розрахованими на короткостроковий період. Ті ж партії, що будують довгострокову стратегію, залишаються на задвірках політичної гри або переходять у категорію «проектів».

Паркан із ліфів у Новій Зеландії Джерело: t-v.in.ua
Фото: Надано автором
Паркан із ліфів у Новій Зеландії Джерело: t-v.in.ua

Якою є політична партія не як представник групи населення, а як своєрідна політична субстанція? Населення не задоволене ситуацією, потребує змін. Потребує, але боїться, що стане гірше. Партія повинна бути радикальною у своїх діях, не боятися різких змін та брати на себе відповідальність. Стандартний набір побажань. Далі перед партією виникає жахлива дійсність, що змушує думати про кредити попередників попередників, соціальні проблеми та майбутні вибори. Партія відповідає соціальним умовам та соціальним запитам, які існують в країні. Наскрізною темою в суспільстві є секс. З ним пов’язані чисельні дискусії – проституція, ЛГБТ, гендер, порноіндустрія, шлюб. Намагання України інтегруватися в ЄС викликає до життя сексуальну тематику, іншим фактором є дійсність в Україні. Тема сексу постійно існує в суспільстві, виходячи з темних закутків на широкі проспекти, проникнувши в економіку і суспільство. Тематика сексу для окремих груп населення є закритою та зі знаком мінус. Однак якими питаннями могла б керуватися партія з ультрарадикальними поглядами у цій сфері? Програма включала б такі пункти: легалізація проституції; легалізація порноіндустрії; полігамний шлюб та пом’якшення шлюбного законодавства; вирішення проблем трансгендерів. Шизофриноїдна програма, яка має реальні шанси в сучасному суспільстві. Легалізація проституції та порноіндустрії відображає тенденції в економіці – намічається тенденція до узаконення проституції, що стає джерелом доходів бюджету. проституція перетворюється на постійний елемент існування суспільства. Порноіндустрія є постійним джерелом прибутку – 68% пошукових записів шукають саме цей контент, дохід рахується міліардами доларів. При цьому більшість матеріалів виробляється у США – шанс для країн, що розвиваються. Полігамний шлюб – відображення ставлення до сім’ї. Окремі інституції, такі як церква, намагаються закріпити нерозривність шлюбу, але кожен десятий шлюб цивільний. Трансгендери – тематика нова, але важлива на Заході, з якою Україні тільки доведеться стикнутися.

Партія повинна орієнтуватися на людей, відображати їх інтереси. Якщо ж ми створюємо проблеми, які успішно подолаємо в майбутньому, то говорити про представництво інтересів аж ніяк не можна. Сьогодні за тебе голосують – але завтра тебе забудуть. Тож нехай ідеальні партії існують і далі – віртуально. А реальні партії втілюють інтереси людей.

Костянтин Донченко Костянтин Донченко , Експерт Аналітичного центру «Бюро економічних та соціальних досліджень»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram