ГоловнаБлогиБлог Ірини Сисоєнко

Забезпечення юридичної та інформаційної підтримки учасників АТО–одне з ключових завдань громадянського суспільства та політиків

Проблема інформаційної та юридичної консультації учасників АТО та членів їхніх сімей наразі є актуальною, оскільки дуже часто бійці не мають змоги розібратись в нюансах українського законодавства, щоб правильно оформити документи для отримання грошових виплат та пільг.

Фото: EPA/UPG

Для зміни ситуації, покращення рівня отримання кваліфікованої консультації стосовно питань оформлення статусу учасника бойових дій, питань грошового забезпечення військовослужбовців, поранених, інших проблемних питань учасниками антитерористичної операції та членами їх сімей, мною було ініційовано створення Координаційного центру допомоги бійцям АТО.

На даний момент Центр працює як безкоштовна телефонна «гаряча лінія», де щодня з 8.00 до 20.00 юристи, адвокати та психологи відповідають на питання та консультують стосовно актуальних питань.

Кожен дзвінок – не тільки можливість допомогти нашим бійцям, це й своєрідний механізм отримання «зворотного зв’язку» від суспільства, щоб розуміти, які питання залишаються неврегульованими, та готувати відповідні законопроекти від народного депутата для їхнього вирішення.

Оскільки ми об’єднали зусилля з активістами ініціативної групи «Юристи та адвокати АТО», «Юридичною сотнею», благодійним фондом «Коло» та Асоціацією правників України, то результат роботи фонду буде значно ефективнішим та ґрунтовним.

Важливо розуміти, що сall-центр – це один із перших кроків допомоги учасникам АТО, в подальшому планується суттєво розширити спектр консультацій та механізмів допомоги, щоби забезпечити реалізацію та захист прав наших захисників.

Ірина Сисоєнко Ірина Сисоєнко , Народний депутат України. Заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram