Вечір металкору з Architects

Британський металкор-гурт із Брайтона відіграв неймовірно драйвовий сет в столиці. Ще на підході до Стерео Плази можна було побачити чимало фанів гурту Architects з відповідною символікою.

Фото: Олександра Хандіна

Оминувши всі кола охорони, котрим позаздрили б, мабуть, творці деяких кіл пекла, ми опинились всередині. Перше, що одразу не сподобалось більшості фанів гурту – це те, що охорона розривала квитки навпіл: на такому зіпсованому сувенірі й автограф не візьмеш.

На розігріві грала Вінницька команда Space of Variations, яка достойно впоралась зі своїм завданням. Гурт виступив якісно та енергійно, завівши публіку. Хоча не могло не дратувати хамство деяких нетерплячих осіб. Коли вокаліст "Спейсів" перед однією з пісень звертався до публіки, в бік гурту пролунав обурений вигук на кшталт "Давайте, згортайтесь вже, ми хочемо Архітектів". Зрозуміло, що більшість народу, що тут зібрався далеко не фанати Space of Variations, проте можна ж просто проявити повагу і терпіння. Якщо не хочете слухати розігрів – відпочивайте на морозі, чекаючи хедлайнерів, і тільки потім заходьте до зали.

До виступу Architects претензій жодних: всі треки були виконані на 10 з 10, точно як на студійних записах. Сем активно спілкувався з публікою, дякував за теплий прийом. Прекрасний світловий перфоманс і хмари диму супроводжували пісні протягом усього шоу. Правда, під час такого очікуваного гімну, як "Downfall", апаратура не витримала – згасло геть усе, залишивши звучати тільки ударну установку. Однак техніки менш ніж за 2 хвилини вирішили проблему і концерт продовжився з колишнім запалом. І навіть незважаючи на всі незручності, група завела натовп так, що той буквально бунтував, вимагаючи зіграти на біс.

Фото: Олександра Хандіна

Однак, технічні моменти, на жаль, залишили трішки дьогтю в діжці з медом.

По-перше, акустика залу. Коли перед досвідченою публікою звалився величезний, що закрив всю сцену, банер з проекцією "All Our Gods Have Abandoned Us" і під рев натовпу зазвучав "Nihilist" – звуку майже не було. Гітар практично не було чутно. Звучання ударної установки перекривало всі інструменти. Після вступу до пісні "Phantom Fear" не можливо було розрізнити жодного гітарного рифу. По-друге, погана вентиляція залу, через що на розпалених людей після концерту капав зі стелі конденсат.

Architects зіграли такі треки, як Nihilist, Deathwish, These Colours Don't Run, Dead Man Talking, Early Grave, Phantom Fear, The Devil Is Near, Broken Cross. A Match Made In Heaven і Gone With The Wind наостанок – і рукостискання щасливчикам в перших рядах від Дена, що спустився зі сцени.

Текст: Олександр Самойленко, Ірена Скуратовська

Ірена Скуратовська Ірена Скуратовська , Фотокореспондент
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram