Голова правління "Нафтогазу" Коболєв та його права рука Вітренко укомплектовують "Нафтогаз" людьми Ахметова

Буквально кілька тижнів тому призначений Яценюком голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв і його права рука Вітренко призначили директором департаменту економіки і планування НАК Нафтогаз депутата Донецької обласної ради від Партії регіонів Антона Мішина.

Біографія, наведена за посиланням, вказує, що він 100-відсотково є людиною Ріната Ахметова. Ось цитата з його автобіографії: "С момента создания Группы Метинвест в 2006 году моя трудовая деятельность связана с настоящим и будущим этой компании. На Енакиевском металлургическом заводе работаю с 2008 года". Як відомо, Метінвест – це компанія Ріната Ахметова.Зі скріншоту видно, що у структурі є два департаменти з однаковим номером «сім». Паралельно з ними існує новостворений Департамент 8. Його очолює згаданий вище депутат Донецької облради, який програмно будував у Донецькій області «Новую страну».

Таким чином, можна передбачити, що, укомплектовуючи кадри «рідними регіоналами» та «строителями новой страны», керівництву компанії необхідно буде створювати вакансії за рахунок вивільнення робочих місць працівників, неугодних окремим особам.

Уже говорять про те, що одним із критеріїв прийняття на роботу в компанії є принцип: «нужно знать английский, украинский знать необязательно».

Оскільки керівництво компанії збирає компанію «регіоналів» та українофобів – наступним їхнім кроком буде тиск на українців із патріотичними поглядами та їхнє звільнення або скорочення посад. Саме тому під «регіонала» було створено «Департамент економіки і планування», який дублює функції вже існуючого «Департаменту економічного планування та бюджетних розрахунків». Не важко спрогнозувати, що штат «Департаменту економічного планування та бюджетних розрахунків» буде скорочено. Як повідомили джерела, в згаданому департаменті працюють люди, які мають 10-15-річний стаж та які активно допомагати Євромайдану як фінансами, так і особисто. Замість них, «демократичні» керівники Нафтогазу вже найняли «регіонала». Схожа доля чекає і на інші департаменти.

Ось таку «Новую страну «Нафтогаз»» воліють бачити нові керівники.

Може, Арсенію Яценюку варто економію бюджетних коштів розпочати з «Нафтогазу», зокрема з аудиту його діяльності за 10 років? Тоді і гроші на соціальні програми знайдуться і керівництво «Нафтогазу», яке обставляє себе «регіоналами» зміниться, чи не так?

Олександр Аронець Олександр Аронець , Політичний експерт ГО «Всеукраїнска Люстрація»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram