ГоловнаБлогиБлог Іллі Сагайдака

Махінації КП "Київтранспарксервіс" призводять до недотримання столичним бюджетом 46 млн грн

Я завжди виступав за ліквідацію КП "Київтранспраксервіс" з його бандою паркувальників, поясню чому:

- "Закінчуй батько торгувати, бо немає чим здачу давати"...

За 2016 рік сума надходжень від денного паркування склала 21,3 млн.грн., натомість витрати склали 19,1 млн. грн., у січні 2017 року сума надходжень від денного паркування склала 1,54 млн. грн., витрати - 1,92 млн.грн., а отже сума витрат перевищує суму надходжень на 380 тис. грн тільки за січень!

Фото: Ольга Кутишенко

Поганий менеджмент чи коррупція? І те і інше, але для всіх очевидно, що в першу чергу це чорні каси, які збирають незрозумілі угрупування. Тоді чому кияни мають платити в кишеню бандитам?

Немає системного рішення, не забезпечуйте бандитів грошима!

- комісією, яка з листопада по грудень 2016 року проводила перевірку діяльності комунального підприємства було обстежено 57 255 машиномісць на спеціально облаштованих паркувальних майданчиків, з яких тільки 35 398 виявились легальними. З них 21 857 машиномісць функціонують без належним чином оформленої документації. Такі махінації призводять до недоотримання до бюджету міста надходжень в розмірі 46 млн грн щорічно!

- Також, неефективне управління фінансово-господарською роботою підприємства призвело до зростання кредиторської заборгованості перед бюджетом столиці в сумі 11,7 млн грн, а умисне зниження кількості паркувальних місць на діючих майданчиках, закріплених за даним КП (згідно з таблицею №1 до додатка 5 до рішення Київради від 23 червня 2011 року «Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Києві»), призводить до недотримання бюджетом 16 млн грн на рік.

- Ще один факт: управління з питань запобігання та виявлення корупції апарату виконавчого органу Київради (КМДА) проводили перевірку на комунальному підприємстві. Під час опрацювання управлінням реєстру договорів за 2015-16 рр, було встановлено, що є договори, які мають ознаки фіктивних підприємств. Дані ТОВ були не тільки одними з найбільших орендарів паркувальних місць у КП «Київтранспарксервіс», а й також мали податкові борги, на що у органів ДФС виникло право податкової застави на майно таких платників (відповідно офіційної бази ДФС України). В свою чергу, в ході перевірки, управління КМДА виявило велику кількість необлікованих паркомісць та фактичне недоотримання коштів тільки за 1 місяць з 6 автостоянок в розмірі 283 140 тис грн.

P.S.

Вчора комітет з питань забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України підтримав наш законопроект по паркуванню 5364.

До тих пір, поки не буде прийнятий новий закон, вважаю необхідним припинити побори киян.

Ілля Сагайдак Ілля Сагайдак , Заступник голови Київської міської державної адміністрації, Депутат Київської міської ради VІІІ скликання
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram