ГоловнаБлогиБлог Ігоря Козуба

Вата року 2016

Останнім часом у Кропивницькому активізувалась діяльність антиукраїнських сил. Вона виявилась у провалі голосування за перейменування міськради, у зміні формату більшості в міськраді, у реєстрації антиукраїнських петицій на сайті міськради і накрутках голосів за них, у збіговиськах у актовій залі Радію, які незаконно називають "загальними зборами міста", і все це активно висвітлювалось у ЗМі та у зовнішній рекламі…

Ми не могли спокійно за цим спостерігати.

Рік тому патріотичними громадськими організаціями було започатковано вручення Анти-премії "Вата року". Тоді в журі ми мали 13 громадських діячів та журналістів, а небайдужі громадяни подали нам 37 кандидатів на "нагородження". Сьогодні мені приємно констатувати, що премія росте. У нашому журі взяли участь практично всі патріотичні середовища міста, найавторитетніші громадські діячі, які представляли майже сотню громадських організацій.

Це і ті, хто здобував Незалежність у 1991-му році, і ті, хто виходили спершу на Помаранчевий, а потім і на ЄвроМайдан, і ті, хто брали участь у Революції Гідності, і ті, хто пішли на Східний фронт воювати з Московською ордою, або активно допомагали організувати оборону нашої країни…

Сьогодні на розгляд журі надійшло більше сотні кандидатів на Анти-премію. Це була гаряча дискусія, в ході якої ми порівнювали вагу "вчинків" кандидатів, їх систематичність, чи свідомо вони робили ту чи іншу дію, до яких наслідків це призвело... зрештою, в ході демократичного, не завжди одноголосного голосування, були визначені наступні "переможці":

Переможець громадської анти-номінації «Політична вата»

Ганна Ніжнікова

«За вагомий внесок в розбудову комуністичного минулого у м.Кропивницький, роздмухування сепаратистських настроїв та зневагу до декомунізаційних законів України.

Зі зневагою, громада міста Кропивницький»

Переможець громадської анти-номінації «Освітянська вата»

Олександр Чорний

«За активне та талановите спотворення історичних фактів, підлаштування історії під інтереси та забаганки проросійських замовників.

Зі зневагою, громада міста Кропивницький»

Переможець громадської анти-номінації «Медіа вата»

Вадим Мурований

«За активну участь у формуванні проросійського настрою, необ’єктивне висвітлення фактів та відверту антиукраїнську позицію Державного каналу.

Зі зневагою, громада міста Кропивницький»

Переможець громадської анти-номінації «Бізнес вата»

Євген Бахмач

«За вагомі інвестиції у розпалюванні громадського конфлікту навколо питання перейменування міста, підтримку держави-агресора та невиконання декомунізаційних законів України..

Зі зневагою, громада міста Кропивницький»

Переможець громадської анти-номінації «Верховна вата»

Костянтин Яриніч

«За політичну безвідповідальність, підтримку сепаратистських настроїв у місті Кропивницький, антиукраїнську позицію в українському парламенті. За активне використання депутатського мандату для задоволення власних амбіцій.

Зі зневагою, громада міста Кропивницький»

Наголошую на тому, що ми не хочемо нікого образити чи принизити, ми зичимо всім анти-лауреатам тільки добра, ми хочемо, щоб вони виправились і стали щирими патріотами, а тому наші "призи" - не вата, як минулого року, а ватнічки - вони не прості. Це стародавня українська магія - ляльки-мотанки. Кожному з номінантів була зроблена особиста лялька - "виправна". Вони робитимуть своїх власників кращими - патріотичнішими, чеснішими, щирішими, добрішими...

Ігор Козуб Ігор Козуб , Голова Комітету відновлення історичної справедливості
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram