ГоловнаБлогиБлог Global Office

Волонтерство для Цілей Сталого Розвитку

На засіданнях Генеральної Асамблеї ООН у 2015 році було затверджено перелік Цілей Сталого Розвитку (ЦСР), що мають на меті трансформувати наш світ на краще. На що наша країна достатньо швидко відреагувала. Знаменитості, як от Ольга Фреймут та Маша Єфросініна, підтримували онлайн кампанії. Міністерство економічного розвитку та торгівлі встигло провести низку консультацій та обрати фокусні цілі для більшості регіонів країни. Бізнес сектор мав змогу продемонструвати, які цілі підтримує найбільше на YouthSpeak Forum Ukraine. Провідні громадські організації вже 5 разів збирались у найбільших містах на захід під назвою “Volonterum”, де обговорювали, як разом можна сприяти поширенню обізнаності про цілі серед молоді та безпосередньо впливати на їхні досягнення самим.

Більше про цілі можна дізнатись на спеціальному сайті, де публікуються усі новини та прогрес у цьому питанні.

Під час зустрічей було представлено перелік соціальних проектів вже на цю зиму, які спрямовані на досягнення цілей сталого розвитку в Україні. Такі проекти відбуватимуться у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові, Тернополі, Чернівцях та Івано-Франківську. Більше 15 з них фокусуються на забезпечення якісної освіти школярам та студентам, 2 мають на меті повпливати на 8 ціль сталого розвитку – гідну роботу та економічне зростання, а також планується по два проекти, під час яких волонтери працюватимуть над забезпеченням здорового способу життя і сприятимуть побудові миролюбного та відкритого суспільства.

На даний момент понад 200 студентів з більш як 10 країн світу виявили бажання бути волонтерами в Україні цієї зими. Але для того, щоб цей внесок направду мав значення та був відчутним, ВМГО «AIESEC в Україні» закликає також українських студентів найбільших міст долучатись до волонтерства у цих проектах. Така практика відбудеться вперше, адже раніше організація залучала волонтерів лише до організаційних моментів, а не безпосереднього виконання їх. Зовсім скоро на офіційних сторінках у соціальних мережах (VK, FB) буде детальна інформація про те, як саме можна буде стати учасником певного проекту та що там можна буде робити.

Для тих, хто хоче порівняти, яких результатів було досягнуто в інших країнах, як вони підходять до питання втілення ЦСР, які взаємодії відбуваються між секторами, або ж просто хочуть отримати досвід міжнародного волонтерства, допомагаючи досягати Цілей Сталого Розвитку, на порталі доступно понад 4 000 проектів.

Матеріал наданий ВМГО «AIESEC в Україні»

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram