ГоловнаБлогиБлог Георгия Туки

Кремлівські тези української політики. Теза 2

Позаблоковий статус

Брифінг СБУ, на якому були продемонстровані фрагемнти відео з промовою Тимофія Нагорного, якому висунуто звинувачення у зраді, вніс свої корективи.

Пан Нагорний розповідає своєму співбесіднику про те, як він був завербований ФСБ у Москві, як він відвідував Лубянку та АП Росії.

Найбільш цікавим, на мій погляд, є епізод, в якому Нагорний розповідає про ті задачі, які йому поставили в Москві. Йдеться про створення політичної сили (партії чи ГО). На запитання "яка головна теза" відповідь була - позаблоковий статус України.

Отже, саме про цю кремлівську тезу я зараз і розповім.

Фото: euromaidanpress.com

Носіями цієї ідеї, окрім ОпоБлоку, є панове Рабінович, Медведчук, Мураєв, Шуфрич і багато інших.

Цю тезу кремлівськи рупори поділяють на дві:

- "нас никто не ждет в НАТО"

- "лучше быть Восточно-Европейской Швейцарией".

Дійсно, в найкоротшій перспективі (5 років) нам, скоріш за все, не доведеться зазнати членства в НАТО. Але, чи означає це, що ми не маємо цього прагнути? Ні!

І справа зовсім не в тому, що нас там "ніхто не чекає". Найголовніше - МИ НЕ ГОТОВІ!

99% наших громадян, чуючи "НАТО" миттєво асоціюють це об’єднання з танками-бомбами-ракетами. Тобто - з воєнною силою. І, мало хто знає, що військова складова (дуже важлива!) становить лише біля 20% обсягу вимог до країни-претендента. Мало хто знає, що НАТО, в першу чергу, це - свобода слова, соціальні стандарти, суспільний контроль і прозорість влади, результативна боротьба з корупцією, дотримання прав людини, верховенство Права і багато іншого. Чи багато українців будуть заперечувати проти запровадження таких стандартів? Переконаний - ні. Отже, перш, ніж сказати "бажаю", нам потрібно виконати цілу низку домашніх завдань, які мають значно змінити наше сьогодення. Хто проти?

За відсутності інформаційної підтримки ідеї вступу до НАТО спостерігаються досить кумедні ситуації. Так, за даними одного з опитувань, за вступ до НАТО висловились більше 40% наших громадян. В той час як за вступ до Північно-атлантичного альянсу висловились більше 60%!

Отже прагнення до вступу йдуть, в першу чергу, на користь нашої держави!

Тепер кілька слів "про Швейцарію" (улюблена теза популіста Рабиновича).

Звертаючись до погано освічених громадян, які знають Швейцарію виключно, як "країну банків і нейтралітету", пан Вадим сором'язливо забуває повідомити, що в тій самій Швейцарії звичайнісінький Біг-Мак меню (булка-картопля-салат-Кола) коштує біля 25 євро. Проїзд в приміській електричці - 10 євро. Ну, то не для нас.

За статистикою Швейцаріє є ... однією з найбільш мілітаризованих країн світу! Постійні вишколи, наявність вогнепальної зброї вдома у кожного «призовника», розгалужена мережа складів та бомбосховищ, дієвий план мобілізації...

На чому побудований нейтралітет цієї країни? Звісно, не на зброї.

По-перше, на вікових традиціях, яких ми, на жаль, не маємо. По-друге, на фінансовій спроможності. Протягом кількох віків Швейцарія виконувала роль "загальноєвропейського гаманця", зазіхати на який не наважувався ніхто. За цей час ця країна зуміла вдало використати свій нейтральний статус на міжнародній арені: Міжнародний комітет Червоного Хреста, численні гуманітарні місії, посередництво у вирішенні конфліктів...

Чи гарантує нейтральний статус безпеку нашій країні? Зрозуміло - ні. Нейтральна Австрія була анексована Гітлером без жодних вагань і церемоній. Чи має Швейцарія такого сусіда, як Росія? Ні, дякуючи Богу. Чи захистив цей статус Грузію, Азербайджан, Молдову?

Врешті-решт, той стан, який ми маємо сьогодні (анексія Криму та окупація Донбасу) і є наслідком того самого "позаблокового статусу"!

Отже, утримання України від її прагнення до приєднання до НАТО на користь, виключно, ненажерливого імперського сусіда - Російської Федерації. Це мають усвідомити і популісти партії "Свобода", які теж волають про «самодостатність»! Всі, хто агітує за «нейтралітет», діють виключно на користь ворогів нашої країни.

Георгий Тука Георгий Тука , Замминистра по вопросам временно оккупированных территорий
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram