ГоловнаБлогиБлог Богдана Соколовского

Вугілля агресора краще "гріє" українців?

На жаль, і цього разу не поталанило помилитися: доволі примітивною, але результативною виявилася робота прокремлівської агентури з піденноафриканським вугіллям для України. Тепер ми маємо платити майже чверть мільярда доларів США за російське вугілля замість південноафриканського. Тобто – ПЛАТИТИ АГРЕСОРУ! - цим створюється прецедент в цілому світі. Такий результат передбачала газета вже на другий день після того, як розпочався скандал в Міненерго України у звязку з вугіллям з ПАР. Неважко було прорахувати всі наслідки цього скандалу. Тепер, хоча б за фактом, варто проаналізувати: чому скандал з імпортом вугілля розпочинався публічно? Чому українські правоохоронні органи публічно оголошують про свою роботу? Це така нова українська практика у розслідуванні злочинів? Чим пояснити таке нетерпіння? І т.д. Таких запитань можна поставити безліч. Але відповідь одна – це вигідно Кремлю.

Фото: www.dtek.com

Саме Кремль робить все для того, аби Україна не стала незалежною від нього державою. Саме тому він запровадив і тримає в українській владі свою «пяту колону». І примус до імпорту 3,1 млн.тонн російського вугілля – лише маленька складова московського зашморгу на Україні.

Перед аферами з вугіллям був газ. В запасі – ядерна енергетика. Таким чином, вся українська енергетика використовується Кремлем для впливу на начебто незалежну Україну. А ми продовжуємо «обурюватися» і нічого не робити з обовязкових речей. В той час, як загальновідомо, що ніхто за нас не зробить і не повинен робити нашої роботи.

Ще раніше, вже навіть давніше, Москва організувала отруєння кандидата в українські президенти, оскільки він не вкладався у схему упокорення українців. Але ми фактично не зробили з цього висновків. Адже і далі призначаються високопоставлені кадри по-старому, без належного аналізу.

І таких фактів за всю історію взаємовідносин України з Росією можна навести безліч.

Аналізуючи ці факти, хіба що дуже наївні громадян не зроблять висновку, що в українську владу завжди запроваджувались і запроваджуються агенти впливу Кремля з метою утримання в покорі українців. В кращому випадку (для Кремля) ними є перші особи України. Це часто дублюється міністрами. Якщо це не можливо – їх заступниками. І т.д.

Отже, з цього випливає, що основним завданням українців (безвідносно до їх етнічного походження) є насамперед виявлення і ліквідація «пятої колони» в українській владі. Тільки після цього можна формувати нову державу, робити різні реформи і все інше. У будь-якому іншому випадку існуюча в нинішніх межах Україна, на жаль, приречена на потрясіння, зокрема на розпад, після чого все рівно постане питання боротьби з агентами впливу сусідніх держав.

Очевидно, що тепер найпростіше проводити розслідування і упереджувати негативні дії у сфері енергетики, адже і в сфері газу, і нафти, і електроенергетики лише останнім часом (зокрема, роками) вчинено багато антидержавних речей. І робити це мають не керівники відомств або їх керівники, а - виключно патріотичні фахівці в галузі права без будь-якого публічного розголошення зараз (в період воєнних дій), маючи на увазі, що остаточні висновки робитимуть патріотичні, обєктивні суди тоді, коли припиниться агресія проти нашої держави. Всі порушення законодавства слід беземоційно, ретельно фіксувати і, серед іншого, мовчки робити висновки, зокрема кадрові.

Слава Україні!

Богдан Соколовский Богдан Соколовский , Экс-уполномоченный Президента Украины по международным вопросам энергетической безопасности Богдан Соколовский
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram