ГоловнаБлогиБлог Дмитра Снєгірьова

"Лже-Мінін" із флешкою Дрьомова, або Хто мстить Плотницькому за ліквідацію козачого отамана

12 серпня українські ЗМІ повідомили про ліквідацію на території так званої "ЛНР" Миколи Мініна, поплічника вбитого в грудні минулого року командира шостого окремого мотострілецького козачого полку Павла Дрьомова на псевдо "Батя".

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів луганський блогер, котрий пише під ніком Савелій Вассерман.

"Колю Мініна пам'ятаєте? Зберігач флешки Дрьомова. Так ось, немає більше Колі. Тобто був, а тепер у двох частинах: голова окремо, Коля окремо. У ліжку різонули. Правда чи ні, хто зрозуміє", — написав блогер.

Для тих, хто ніколи не чув про Мініна, Вассерман додає фото людини, яка, на думку блогера, є зберігачем «флешки Дрьомова». Цікаво, що факт існування "Мініна" підтверджується лише зі слів самого Вассермана. Про саму флешку ми поговоримо окремо, зараз мова про "вершника без голови" Мініна.

Інформацію про "ліквідацію" Мініна Савелій Вассерман знайшов у соціальних мережах на сторінці користувача Twitter Володимира Кузьмичова.

За словами Володимира Кузьмичова, за загибеллю поплічника Дрьомова стоїть ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький, до організації замаху на якого нібито був причетний Мінін.

-Раніше багато говорили, що Мінін є одним з організаторів замаху на кагана ЛНР Ігаля Плотніцкера, як помста за вбивство свого,- повідомляє Кузьмичов.

Нагадаю, 6 серпня, на перетині вулиці Карпінського і Ватутіна в окупованому Луганську підірвався автомобіль ватажка так званої "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Втім, на фото людини, яка на думку блогера Вассермана є "зберігачем флешки" Дрьомова Мініним, зображено заступника Дрьомова Полуполтінних Володимира Сергійовича на псевдо "Полтинник".

Полуполтінних Володимир Сергійович, 2.08.1981 р.н, м. Лисичанськ г., пер. Терешкової, 14, тел. 095-314-34-42 095-592-12-43, командир артилерії "6-го окремого мотострілецького козачого полку", заступник Павла Дрьомова.

Поздравление ВСУ с Днем Вооруженных Сил от Ополчения АТО Украина 08 12 14

Анкета Полуполтінних В.С. є у вільному доступі на сайті "Миротворець".

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа" після загибелі Дрьомова на окупованій території Луганщини почалося протистояння, яке мало на меті встановлення контролю на Первомайсько-Стаханівському напрямку, який раніше контролював Дрьомов і його полк ім. Платова.

На місце, яке звільнилося після вбивства Дрьомова, претендував власне сам "Полтинник" та – від "уряду ЛНР" - також наближена до Дрьомова особа, Євген Борщевський на псевдо "Борщ". Останній був завербований спецслужбами РФ ще влітку 2014 року, і саме він подарував "шефу" той самий автомобіль, який вибухнув і спричинив смерть "Баті"-Дрьомова. Наразі, саме "Полтинник" став командиром полку. Інформація про його ліквідацію не відповідає дійсності.

Втім, не відповідає дійсності і інформація блогера Вассермана про причетність до замаху на Плотницького колишнього ватажка бойовиків "ЛНР" Болотова і повернення його в Луганськ.

-А тут і Болотов згадав, що він наш справжній народний губернатор, а не вискочка з виборів фальсифікованих. Ну і все так несподівано співпало, що Ігор Венедиктович зараз тушкою в лікарні, - повідомляє блогер.

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа" наразі Болотов перебуває на території РФ. Це пов'язано з тим, що на території "ЛНР" Болотову висунуто звинувачення в фінансових махінаціях. Болотова звинувачують у крадіжці грошей, які були передані російськими кураторами лідерам луганської «русской весны» для організації антиурядових виступів на теренах Луганської області.

Примітно, що інформація блогера Вассермана про причетність до замаху на Плотницького поплічників покійного "отамана" Дрьомова співпадає з опублікованою в українських ЗМІ аналогічною версією російського журналіста О. Кашина.

Російський журналіст Олег Кашин вважає, що за низкою гучних вбивств лідерів бойовиків на Донбасі стоїть ватажок ЛНР Ігор Плотницький, на якого нещодавно також було скоєно замах.

-Плотницький, судячи з усього, персонально стоїть за вбивствами багатьох незалежних сепаратистських лідерів типу Мозгового, Дрьомова або Біднова. І людей, охочих йому помститися, в Луганську достатньо, - вважає журналіст.

Синхронність появи цих публікацій свідчить про наміри російських кураторів показати замах на Плотницького, як внутрішній конфлікт всередині самої "республіки", помсту Плотницькому з боку поплічників знищених ватажків бойовиків, до якого спеціальні служби РФ не мають жодного відношення.

Фактично ж територія ЛНР перетворилася на поле битви саме представників російських спецслужб -- ГРУ ГШ ЗС РФ та ФСБ РФ, які представляють інтереси ворогуючих сторін конфлікту.

Дмитро Снєгірьов Дмитро Снєгірьов , Співголова ГІ "Права справа"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram