ГоловнаБлогиБлог Дениса Москаля

На Святошині рубають сквер!

У сквері по вул. Львівській, 3 у Святошинському районі столиці невідомі особи почали рубати дерева. Завдяки пильності місцевих мешканців, які викликали патрульну поліцію, вдалося зупинити самовільне знищення скверу.

Фото: Денис Москаль

Як депутат Київради я звернувся до Головного управління Національної поліції в Києві та столичного управління екології щодо недопущення подальших вирубок у сквері та притягнення винних до відповідальності.

Зазначу, що на ділянку по вул. Львівській, 3 уже давно поклали око недобросовісні забудовники. І саме для того, щоб захистити цю зелену зону від забудови їй надано статус скверу рішенням Київради ще у вересні поточного року.

Проте через місяць після оголошення ділянки сквером КМДА видала розпорядження «Про питання щодо проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора для будівництва медичного закладу з облаштуванням скверу на вул. Львівській, 3 у Святошинському районі». Я одразу підготував проект рішення Київради про скасування цього незрозумілого розпорядження, яке суперечить не тільки позиції громади, а й рішенню Київради. Адже будь-який івестиційний конкурс спрямований на забудову цієї ділянки і знищення існуючого скверу. Нагадаю, що інвестконкурс про забудову на місці колишнього протитуберкульозного диспансеру представники КП «Київське інвестиційне агентство» та ТМО «Фтизіатрія» готують уже давно. Вже, напевно, років п’ять коридорами мерії «гуляють» різноманітні інвестиційні пропозиції. І стільки ж ми боремось за збереження цієї зеленої зони. То вони хотіли звести житловий комплекс, то – приватний медичний центр. Ось тільки вперто ігнорують застереження фахівців ДУ «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г.Яновського НАМН України», що існує значний ризик для мешканців, особливо дітей, у разі використання вказаної ділянки під забудову.

Рішення Київради про оголошення цієї території сквером готувалось спеціально для того, щоби унеможливити небезпечну забудову. Після прийняття цього рішення більше ні про яке будівництво не може бути й мови. Проте якимось чином з’явилось розпорядження міськадміністрації про інвестконкурс. І як тільки мій проект рішення Київради про скасування цього інвестиційного конкурсу погодили всі комісії і він готовий до розгляду в сесійній залі, невідомі особи почали нахабно нищити дерева.

Денис Москаль Денис Москаль , Депутат Київської міської ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram