Кілька деталей про нашу співпрацю с Мінкультом

Члени робочої групи платформи “Культура-2025” висловлюють свою підтримку рішення Міністра культури В’ячеслава Кириленка прийняти Довготривалу стратегію культури як єдиний консолідований продукт, зокрема, врахувавши зауваження “Культури-2025”. Про це він заявив в інтерв’ю LB.ua. Однак, “Культура-2025”, про брак ініціативи до зустрічей з боку якої говорить пан міністр, хотіла би поінформувати пана Кириленка про насичений графік зустрічей представників “Культури-2025” з представниками МКУ на початку 2015 року.

Так, окрім згаданої в інтерв’ю скасованої зустрічі на початку роботи пана Кириленка на посаді міністра - скасованої через те, що її було призначено на 30 грудня, коли майже нікого з членів “Культура-2025” не було в Києві, - представники “Культури-2025” мали шість зустрічей у МКУ впродовж січня-лютого 2015 року. З них чотири - із заступником міністра паном Ростиславом Карандєєвим, де в деталях дискутувались можливості співпраці МКУ та “Культури-2025”. Зокрема, була спільна зустріч із тоді консультантом платформи, колишнім віце-міністром культури Естонії, Рагнаром Сіілом, спільна зустріч із директором УЦКД, Олександром Буценком, де обговорювали методологію роботи. Також пан Карандєєв відкривав першу секторну зустріч в рамках “Культури-2025” - в секторі “Бібліотеки”.

Можливість зустрічі робочої групи з міністром культури В’ячеславом Кириленком з невідомих нам причин ніколи не обговорювалась. На жаль, за незалежних від нас обставин контакт з паном Карандєєвим обірвався.

Проте платформа “Культура-2025” і надалі висловлює готовність до конструктивної співпраці та підтверджує готовність поділитися усіма наявними на нині напрацюваннями, провести всі необхідні робочі зустрічі й докласти всіх можливих зусиль до формування якісно нової стратегії культури для України.

Культура-2025 Культура-2025 , Платформа стратегічних ініціатив
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram