ГоловнаБлогиКнижкова полиця

40 найцікавіших трилерів. Друга десятка

Друга десятка страшних, захопливих, фантастичних, підліткових, сімейних та дуже різних історій, від яких важко відірватись. У фокусі трилери та детективи. Вибірка видання Buzzfeed, із відгуками читачів. Про першу частину читайте за посиланням.

1."Серена" (Serena) Рон Реш

Надворі 1929 рік. Серена та Джордж Пембертони, молоде подружжя, переїжджають до Північної Кароліни, в гірське поселення. Серена, проти те, що ніколи не жила в провінції, добре справляється з обов'язками - керує робітниками, полює на змій, і навіть одного разу рятує життя свого чоловіка. Але, коли Серена дізнається, що не зможе мати дітей, ця ідилічна казка перетворюється у щось страшне.

"Чудова наречена Серена - дуже жорстока, хитра та спокуслива. Вона із легкістю справляється із ворогами та недоторканими лісами. На мою думку, Рон Реш створив одного із найкращих руйнівних персонажів в літературі," - зізнається читачка Тіна Д.

2. "Жінка в білому" (The Woman in White) Вілкі Коллінз

Вже класичний британський трилер та детектив, дії в якому відбуваються в 1850 році. Однієї пізньої ночі вчитель малювання зустрічає загадкову жінку в білому вбранні. Хто вона така, як вона пов'язана із новою ученицею у класі вчителя, чарівною спадкоємицею? Історія розповідається із декількох перспектив. "Жінка в білому" - це чарівна казка про помилкову ідентичність, водночас психологічна драма про темні бажання та страшний готичний трилер.

"Істинний родоначальник цього жанру, і це відчувається, попри те, що історія була надрукована в 1860-х роках. "Жінка в білому" - це шедевр, який має прочитати кожен", - Сату, Фінляндія.

3. "Мовчазна сестра" (The Silent Sister) Діана Чемберлен

Головна героїня Рілі МакФерсон усе життя гадала, що її старша сестра Ліза покінчила життя самогубством у підлітковому віці. Проте під час прибирання в батьківському домі вона знаходить підтвердження тому, що її сестра жива. Ще й живе під іншим іменем. Але що насправді сталось, і які таємниці приховує її родина, ось що найбільше турбує Рілі. Тепер вона сумнівається в усьому, що знає, про власну родину.

"Щоб ви зробили, якби дізнались, що ваша сестра, яка покінчила життя самогубством, насправді жива, й вигадала собі інше ім'я? Я б здурів. Але Рілі Макферсон починає шукати та досліджувати усі таємниці власної сестри та цілої родини, - і від цього ми отримуємо величезне задоволення під час читання", - Хавьєр.

4. Трилогія "Мілленіум" Стіг Ларссон

Історія про двох непересічних детективів та борців за справедливість - детектива Мікаеля Блумквіста, який береться за безнадійну сорокарічну справу, скоріш, щоб відволіктись, та Лісбет Саландер, дівчини-хакера із травованою біографією. За звичним зникненням племінниці шведського промисловця ховається справжній жах - дії маніяка-вбивці та десятки зниклих, закатованих та вбитих жінок. Трилогія вже направду вважається сучасною класикою жанру, найкращою із найкращих не лише серед такої вправної в трилерах шведської літератури, а й загалом у світі.

"Це найбільш захоплива серія, яку я коли-небудь читала. Після закінчення у мене було щось схоже на читацьке похмілля. Тривожний, разючий і блискучий твір.", - Фатіма Т.

5. "Таємна історія Лас-Вегаса" (The Secret History of Las Vegas) Кріс Абані

Кріс Абані сам має не менш цікаву історію, ніж свій роман. Його батько належить до народу ігбо, мати британка. Народився та виріс в Нігерії. Після виходу першого ж роману потрапив у в'язницю за спробу повалення влади, після виходу другого - просидів у в'язниці рік, за третій йому оголосили смертну кару, тож письменник втік до Великої Британії. Згодом перебрався до США, де й досі живе.

Історія починається звісно в Лас-Вегасі. Дівчинку-підлітка знаходять мертвою. Підозрюють у вбивстві близнюків, біля машини яких знайшли контейнер із кров'ю. Детектив Салазар, що взявся за справу впевнений, що це вони. Тож долучає до роботи лікаря-транспланта Суніла Сінгха, який вивчає психопатів. Спроби щось дізнатись у близнюків, провалюються.

"У цій книжці є проститутки, психопати, Південно-Африканські казки, і все це дуже гарно поєднано, і це все схоже на кумедне відбиття у дзеркалі кримінального роману, який змушує вас посміхатись", - Беверлі.

6."Кохання вундеркіндів" (Geek Love) Кетрін Данн

Це історія про мандріве цирк та життя сім'ї його власників - Алоїза "Ала" Біневського, його дружини "Крістал" Ліл, та їхніх дітей. Головний оповідач - їхня донька Олімпія ("Олі"), яка пише історію сім'ї для власної доньки Міранди. Коли цирковий бізнес потерпає, сім'я вирішує створити власне шоу фриків. Із застосуванням різних речовин та радіоактивних матеріалів вони змінюють гени своїх дітей. У результаті з'являється Артуро "Арті", хлопчик із ластами замість ніг та рук, Електра "Еллі" та Іфігенія "Іфі", сіамські близнюки, Олімпія "Олі" - горбатий карлик-альбінос, та Фортунато "Чік" - дитина із нормальною зовнішністю, але телекінетик.

"Для початківців, ця книжка буде дуже незвичною. Перші сто сторінок ви будете в стані повної розгубленості, але згодом ви поринете в життя вундеркіндів та цирку. Під кінець ви будете так переживати за Олі і мріяти про її щастя, що буде страшно дочитувати, бо раптом усе не так, як мріялось. Дуже нетиповий, не стереотипний роман, який мене захопив і тримав до самого кінця.", - Хелена К.

7. "Релікт" Дуглас Престон та Лінкольн Чайльд

Музейний "жахастик" вигадали два вже визнані автори технотрилерів та романів жаху Дуглас Престон та Лінкольн Чайльд. У підвал Нью-Йоркського природничого музею привезли новий експонат. Усе було б чудово, якби з тих пір в музеї почали траплятися страшні речі. Від рук (а чи рук насправді?) загадкового убивці гинуть двоє дітей, охоронця знаходять страшенно понівеченим. За це розслідування береться Вінсент д’Агосте, його найперша версія - маніяк. Але чи насправді усе так банально?

8. "Втрачений символ" Ден Браун

Таємні товариства, загадки та коди, викрадення та абстрактні науки, погоні та приховані кімнати, тунелі та храми Вашингтона - у цьому романі є справді усе, за що читачі люблять Дена Брауна. Ну і звісно головний герой - професор-детектив Роберт Ленгдон. Перший тираж роману склав сім мільйонів екземплярів!

"Не міг прослідкувати, так швидко перегортав сторінки під час читання. Здається, ще ніколи так сильно не хвилювався через сюжет та долю головного героя. Після того, як перегорнув останню, було таке відчуття, наче потрапив в ідеальну літературну сон-кому", - Касі Сублет-Маркс.

9. "П'ята хвиля" Рік Янсі

Земля пережила чотири хвілі апокаліпсису із нападами прибульців. Дівчинка Кейсі намагається подолати перешкоди та знайти молодшого братика Тема.

"Екшн, хаос, романтика та безперервний саспенс - це все про цей роман", - Жаклін Перез.

"П'ята хвиля" - це неймовірний екшн від початку і до кінця. Сюжет чудовий, і Рік Янсі допомагає читачу бути на два кроки вперед від головних героїв, не роблячи при тому їх передбачуваними. Прийшлось читання розділити на декілька разів, бо книжка виявилась аж занадто інтенсивною", - Холлі Велш.

10. Трилогія "Спадок" Н. К. Джемісін

Нора Кейта Джемісін - американська авторка та блогер, пише в жанрі спекулятивної фантастики. Її перша книжка "Сто тисяч королівств" була номінована на премії Неб'юла, Г'юґо та World Fantasy Award, і здобула премію Локус у номінації «Дебютний роман». Це власне перша частина трилогії.

Напівкровку, яку усі зневажаються, Йейне Дарр неочікувано її дід та володар Сто тисячі королівства призначає свою спадкоємицею. Життя Йейне кардинально змінюється - вона має розкривати таємниці сімейної історії, інтригувати та змагатися з іншими претендентами за трон. Її доля висить на волосині, попереду у неї відкриття істин про світ, в якому долі смертних та богів пов'язані ненавистю та помстою.

"Я не думав, що люблю фентезі, аж поки моя сестра не дала мені цю серію - і все, я підсів. Джемісін створює настільки темний, заплутаний та надзвичайний світ зі стількома цікавими героями, що його дуже важко покидати", - Хосе Р.

Книжкова полиця Книжкова полиця , Блог книжкового онлайн-супермаркету Yakaboo.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram