ГоловнаБлогиКнижкова полиця

40 найбільш заплутаних трилерів. Перша десятка

Чим лікуватись від похмурого настрою та холодних вечорів? Заплутаними, напруженими та загадковими історіями. Видання BuzzFeed зібрало відгуки своїх читачів про найбільш напружені трилери. Ми пропонуємо вам цю немаленьку підбірку, але порційно. Сьогодні - перші десять романів. А що б ви до них додали?

1.“Дівчина у потязі” Пола Гоукінз

Рейчел постійно спостерігає за жінкою із потяга, поки проїжджає передмістя. Але що станеться тоді, коли ця жінка зникне? Рейчел вважає своїм обов'язком - розгадати цю загадку. І чим вона дізнається, тим більш лячно їй стає. Оповідач вас повністю тримає в міцних лещатах. І від того, це читання стає ще більш захопливим.

Від "Дівчини у потязі" важко відірватися із самого початку, а в другій частині роман набирає таких обертів, що важко повірити. Я закінчила її читати на парі із математики (не наймудріше рішення, але я не могла зупинитись), і могла цілком ймовірно отримати двійку протягом останніх двох глав книжки, - розповідає одна із читачок.

2. “Перед тим, як заснути” (Before I Go To Sleep) S.J. Watson

Крістін Лукас страждає від антероградної амнезії, порушення пам'яті через травму. Вона забуває усе після того, як іде спати. Кожного ранку вона не пам'ятає спальні, в якій прокидається, або хлопця поряд, який насправді є її чоловіком Беном. Кожного дня, вона телефонує лікарю, який їй допомагає, щоб чоловік не знав, і нагадує про щоденник, який вона ховає удома. Вона перегортає першу сторінку і бачить три слова "не довіряй Дену".

3.“Сфера” (Sphere) Майкл Крайтон

Читачі називають шість причин, чому варто читати цю книжку автора наукової фантастики Майкла Крайтона: 1) інопланетний; 2) космічний корабель; 3) знаходять; 4) на; 5) дні; 6) океану.

Це всі відбувається в південній частині Тихого океану. Американські вчені намагаються знайти цьому логічне пояснення, проте уява перемагає. Він цілком неушкоджений, проте скоріш за все упав із неба, а ще йому майже 300 років. Цей роман справжній page-turner.

4. "Тінь вітру” Карлос Луїз Сафон

Маленький хлопчик потрапляє до кладовища забутих книг разом із батьком, і забирає із собою одну книжку. Минули роки, і він з'ясовує, що хтось знищив усі книжки цього автора. Він поринає у таємниці цієї історії. Від читання спирає подих. Принаймні раз на одну главу. Книжка, створена для того, що читати її усю ніч.

5. “Десять негритят” (And Then There Were None) Агата Крісті

Десять незнайомців потрапляють на таємничий острів. За тиждень вони гинуть по черзі дуже жорстоким чином. Але лише один із них знає, чому вони усі потрапили на цей острів, і хто ховається за цими вбивствами. Це дуже напружена, інтенсивна книжка. Не знаєш, що трапиться далі, а фінал вражає в саме серце. Цікавість змусить її прочитати за дві години.

6. “Зачарований кров’ю” (Intensity) Дін Кунц

Чина Шепард має врятуватись від шаленого убивці. Перед тим вона стала свідком, як він убив усіх рідних її друга. Книга описує всього 24 години, але напруженість триває протягом усього часу. Одна із читачок зізналась, що після прочитання цілий тиждень спала з увімкненим світлом.

7.“Містер Мерседес” Стівен Кінг

Детектив на пенсії Біл Ходжес потрапляє на слід убивці, що грається із ним багато років. Але Білл мусить діяти дуже швидко, тисячі життів невинних під загрозою. Обидва образи протагоніста та антигоніста дуже гарно прописані та змальовані, тож від неї відірватися дуже важко.

8.“Гра з полум’ям” (Playing with Fire) Тесс Геррітсен

Авторка медичних трилерів цього разу написала історію, в якій є проклята скрипка, малюк-психопат та Італія часів Другої світової війни. І найголовніше, що всі ці речі працюють на сюжет. Дуже зворушлива і страшна водночас книжка. В українському перекладі виходив один із найвідоміших трилерів авторки “Хірург”.

9.“Алекс” П’єр Леметр

Роман починається з того, що ми бачимо героїню - оголену дівчину Алекс, зачинену в ящику в невідомому гаражі, із жменькою собачого корму та купою щурів навколо. Цю заплутану справу має розгадати французький детектив Каміль Верховен. Поки у ньому немає ні підозрюваного, ні мотиву, а надія на те, що викрадена дівчина залишиться живою дуже мала.

10. “У лісі” (In the Woods) Тана Френч

Улітку 1984 року на Дублін накочуються сутінки, мати починає кликати дітей додому. Але цього теплого вечора, троє дітей не повертаються із темного та тихого лісу. Коли прибуває поліція, вона знаходять лише одну дитину - Роб Раян. У повному жаху він охоплює стовбур дерева, його кросівки хлюпають від крові, від переляку він не може згадати жодних подій останніх годин. Двадцять років по тому, страхітливо схожа трагедія дає Робу, дублінському кримінальному детективу, шанс знайти винних обох злочинів. Читачі виокремлюють здатність авторки гратися із розумами герої та надзвичайно оригінальне закінчення.

Джерело: buzzfeed.com, усі фото buzzfeed.com

Книжкова полиця Книжкова полиця , Блог книжкового онлайн-супермаркету Yakaboo.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram