ГоловнаБлогиКнижкова полиця

Найкращі містері романи та оповідання 2016 року

У США оголосили переможців премії Едгара Алана По, якою нагороджують авторів найкращих романів у жанрі mystery, таємничого кримінального роману. Першу нагороду отримав роман Лорі Рой Let Me Die in His Footsteps.

Коротко про переможців

Найкращий кримінальний роман

Лорі Рой Let Me Die in His Footsteps (“Дозволь мені померти біля його ніг”)

Дія відбувається у 1952 році у маленькому містечку в штаті Кентукі. 15-річна Енні Холлеран йде на заборонену територію, щоб зазирнути до таємничої криниці. Місцеві кажуть, там можна побачити своє майбутнє. Натомість цієї місячної ночі вона бачить там мертву жінку на ім’я Джуна. У 1936 році на цьому місці повісили Джозефа Карла Бейні. Події минулого і майбутнього змішуються. Джуна оживає і хоче завершити те, що розпочала двадцять років тому.

На роман письменницю надихнули реальні події – остання публічна страта повішенням у США. Критики твір називають готичним шедевром, повним напруження та страху.

Переможець 2015: “Містер Мерседес” Стівен Кінг.

Найкращий дебютний роман

Вієт Тан Нгуєн The Sympathizer

Цей роман вже отримав цього року дуже престижну нагороду, а саме Пулітцерівську премію. Письменник розповідає історію в’єтнамського шпигуна. Чоловіка, який разом із генералом та іншими військовими втік до США. Там закінчив університет та повернувся на батьківщину, щоб шпигувати для комуністів. Це історія чоловіка, в якому живе дві особистості, політичні та особисті погляди якого у постійному конфлікті. Нгуєн також у романі дослід вплив В’єтнамської війни на літературу, кіно та війни, які тривають зараз.

Переможець 2015: Dry Bones in the Valley Том Боуман

Найкраще оповідання

Стівен Кінг Obits зі збірки “Ярмарок нічних жахіть”

Минуло 35 років із часів виходу першої збірки оповідань Кінга. У “Ярмарку нічних жахіть” він додає до кожної історії, чи то нової, чи вже раніш опублікованої, коментар – коли, чому і як він її написав. Усі історії поєднані між собою темами – моралі, життям після смерті, провини та роздумами про те, як би ми змінювали минули, якщо мали б таку можливість.

Afterlife це історія про чоловіка, який помер від раку, а потім знову і знову переживає своє життя, повторюючи ті самі помилки. Декілька героїв збірки переглядають свої злочини та провини. Інші присвячені людям, які виявляють у себе надлюдські здібності. Наприклад, колумніст, який убиває людей своїми некрологами. Критики називають збірку – чудовою, моторошною, та абсолютно чарівною.

Переможець 2015: What Do You Do? Гілліан Флінн.

Найкращий підлітковий містері роман

Мінді МакДжинніс A Madness So Discreet

Мінді МакДжинніс вже відомий автор, завдяки романам Not a Drop to Drink та In a Handful of Dust, які поєднують у собі вбивства, безумства, містері та готичний трилер. Її твори люблять фани серіалів “Справжній детектив” та “Американська історія жахів”.

Сім'я відправляє Грейс Мей до божевільні. Але там вона знаходить нове життя. Один із лікарів, які займається кримінальною психологією, помічає її надзвичайні розумові здібності. Він бере її асистенткою для розслідування справ. Під виглядом божевільної вона збирає докази. Вона нарешті знаходить друзів. Проте цю ідилію порушує поява жахливого убивці.

Переможець 2015 : The Art of Secrets Джеймс Клайз

Книжкова полиця Книжкова полиця , Блог книжкового онлайн-супермаркету Yakaboo.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram