Нова газова угода – це чергова капітуляція

01 квітня 2015 року представники України, підписуючи угоду з РФ щодо імпорту російського газу, черговий раз довели всьому світові, що Україна несерйозно ставиться до російської агресії, а її народ і надалі можна обманювати.

Представители сторон во время трехсторонних газовых переговоров
Фото: EPA/UPG
Представители сторон во время трехсторонних газовых переговоров

По-перше, росіяни не далі, як учора, зробивши певні поступки по ціні для України, чи не вперше відверто довели, що для них немалий український ринок газу є важливим;

По-друге, всі ті, хто причетний до укладення чергової угоди про імпорт російського газу, є причетними до російської агресії, насамперед до вбивств українських громадян. Адже весь світ знає, що жертва ніколи не співробітничає з агресором – про це можна легко довідатись, проаналізувавши кількасотлітню історію воєн і військових дій.

По-третє, ніхто не захотів пояснювати українському народу чим новий договір відрізняється від українсько – російського контракту 2009 року на імпорт в Україну російського газу.

Навіть Міністр енергетики і вугільної промисловості України визнав, що ціна російського газу для України не сильно відрізняється від ціни газу на західних ринках. Тобто, для тих керівників, які причетні до цієї угоди, пріоритетом є ціна на газ, а не життя простих українців. Це означає, що в газовій галузі надалі, на жаль, залишається впливовою п’ята колона Кремля.

Уклавши черговий договір з РФ, українські підписанти фактично відмовилися від реалізації проекту так званого «великого реверсу», завдяки якому можна повністю відмовитися від російського газу, і відмовилися від переговорів щодо поставок газу із заходу. Купуючи газ в агресора, керівники української газової галузі, на жаль, вибрали лінію найменшого опору. Такими діями губиться авторитет Української держави як в очах західних країн, так і в очах власного народу.

Слава Україні!

Богдан Соколовский Богдан Соколовский , Экс-уполномоченный Президента Украины по международным вопросам энергетической безопасности Богдан Соколовский
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram