Головне шахрайство президента Кучми – Конституція України 1996 року.

Не визначивши справжньої причини будь-якої проблеми, проблему не здолаєш. В Україні, як ми знаємо, проблем стільки, що все українське життя можна назвати однією суцільною проблемою.

І балачок про причини – море! Лають все і всіх, одне тільки хвалять – Конституцію і закони, вони у нас начебто гарні, а Конституція взагалі начебто мало не найкраща в Європі.

Фото: Макс Требухов

Так от, у День Конституції хочу сказати крамольну річ: всі ці дифірамби – повна маячня. Чинна Конституція України є причиною номер два усіх – підкреслюю, усіх українських проблем.А причиною номер один є те, що Україною від самого початку її становлення керували безчесні люди, злодії. Вони виготовили собі інструментарій для захоплення народного добра і успішно користуються цими "відмичками" до сьогоднішнього дня.

Ще раз нагадую назву "відмичок" – Конституція і закони України.

У святковий день не буду втомлювати читача безмежно широким переліком аргументів на підтвердження вищесказаного, наведу лише декілька основних моментів.

Конституція 1996 року:

 – не унормувала основні положення Декларації про державний суверенітет і незалежність України і відійшла від них;

– внесла плутанину у важливі юридичні визначення, починаючи з понять "держава", "республіка", "влада", "територіальна громада" тощо;

– не закріпила право власності українського народу на все національне багатство;

– знищила сільради як основу місцевого самоврядування, а саме самоврядування відокремила від державної влади і звела до рівня корпорації;

– включає десятки відсилочних норм, які стали наріжним каменем подальшого законотворчого свавілля і беззаконня.

Утворитися випадково такі "принади" не могли, тому я і заявляю впевнено: зміст Конституції був "сконструйований" на замовлення і за участі тих, хто вже тоді задумав украсти якомога більше, і щоб за це нічого не було.

І їм це вдалося – український народ обікрадений до нитки... у повній відповідності з Конституцією України і законами України!

Так що досить соплями захлинатися і ридати від емоцій щодо начебто прекрасної Конституції – її треба якомога швидше міняти, і не шматками, а всю.

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram