Влада Миколаївщини як дзеркало української революції (продовження)

Початок у блозі від 06.06.2016 р.

Старі злодії-чиновники, що роками й десятиліттями вибудовували корупційні схеми, нікуди із влади не ділися. Так звана люстрація, зведена недолугими младореформаторами-євроінтеграторами до "пшику", тільки потішила їх та політичних аферистів, що обійняли посади навесні 14-го року.

А ці останні – це і є нові злодії. Перше, що вони зробили, прийшовши до влади, зупинили справжню, народну люстрацію, яка в останній період Революції тільки почала ширитися країною. Це була очевидна контрреволюція "попутників Майдану", але її прикривали балачками про те, що не треба розхитувати ситуацію, треба дотримуватися законності тощо.Насправді ж мета була зовсім іншою – зберегти надійно вибудувані корупційні схеми, а вони ж без "досвідчених кадрів" не працюють.

І це була вже не перша, а принаймні друга зрада Майдану. Як згодом стало зрозуміло, першою був "договорняк" з регіоналами щодо умов їх безперешкодного виїзду з України разом із награбованим.

Тож Революція Гідності, яка мала стовідсотковий потенціал повністю вичистити гній із органів влади, вже 21 – 22 лютого 2014 року була паралізована тими, кому насправді було потрібне не очищення, а всього лиш заволодіння владою. І не для вдоволення народних сподівань, а для наживи, бо нові злодії стали злодіями не в лютому 2014-го, вони були ними вже давно, якщо не завжди – поцікавтеся, для прикладу, біографіями Мерікова і Романчука.

Один – із бандитів, інший – із злодіїв-"господарників", який стільки накрав,"рятуючи" суднобудівний завод, де був директором, що вистачило навіть звання Героя України купити, кажуть, свого часу хвалився, що "всього лиш" 150 тисяч доларів віддав.

Революцію роблять справжні герої, а її плодами користуються негідники. З весни 2014-го ця теза має підтвердження на Миколаївщині, як ніде в Україні. "Партії Майдану", завдяки яким Україна загалом і Миколаївщина зокрема вже понад два роки сьорбають лайно під патріотичними і антикорупційними приправами, привели до високих державних посад таких мерзотників, порівняно з якими всі попередні - просто дрібні негідники.

Бо прийти до влади на крові людей, які загинули за очищення країни від злодійської мерзоти, і продовжувати робити те ж саме, проти чого народ повстав – це треба бути закінченою мерзотою. І нинішні очільники Миколаївщини, з головою обласної державної адміністрації Меріковим на чолі, такими і є, бо вони злодії, і відповідно – зрадники Майдану. Впевнений, і "бухгалтерія" Романчука, і безліч інших доказів протягом лічених днів зайвий раз підтвердять це.

Мешканці Миколаївщини мають дякувати "Батьківщині" і "Народному фронту" – саме ці партії поставили керувати Миколаївщиною Мерікова й Романчука (а згодом і їхнього подільника Соколова), це вони добилися від президента їхнього призначення і дбайливо зберігають їх при посадах.

Мешканці Миколаївщини мають подякувати й самим собі – бачили очі, що купували. Як у таких випадках кажуть, головою треба було думати, а не на подарунки і гарні обіцянки під час виборчих кампаній клювати. Бо злодюги купують вас на те, що у вас же і вкрали, і знову крадуть, щоб і черговий раз купити.

Готую для слідства цілий реєстр корупційних "подвигів" Мерікова, бо Романчук – лише хлопчик на побігушках, і знайдені у нього під час обшуку 300 тис. доларів – копійки проти "оборотів" його начальника і подільника. Наступного разу опублікую копію одного із моїх звернень до Президента України стосовно звільнення Мерікова – для загальної уяви про масштаб корупційної діяльності цього політичного й ділового партнера екс-прем'єра Яценюка і нинішнього віце-прем'єра Зубка.

Всі, хто вважає себе людиною, мають долучитися до боротьби з найбільшим злом в Україні – корупцією. Тільки тоді ми її переможемо.

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram