Чи можна обійти закон коли є рішення суду

Перший екс-заступник голови Держгеонадр Максим Карпін хоче поновитись на посаді, шляхом рішеня суду. 

Звільнений він був 17 грудня 2014 року, після обрання нового складу уряду. Перед тим, як Максим Карпін пішов керувати українськими надрами, очолював він Львівський іподром, власником якого є Василь Стець. В 2012 році компанія «Карпатська індустріальна група 1926» на 50% належить Василю Стецю, отримала одну ліцензію на користування надрами в Івано-Франківській області. Вже коли Максим Карпін очолював службу геології та надр, планувалося проведення аукціону на 4 грудня 2014 року, де три фірми співвласником яких є львів’янин Василь Стець, мали поборотись за 5 ліцензій на користування надрами. Сам Карпін на той момент не вбачав нічого поганого, якщо його друзі заволодіють 5-ма спецдозволами на користування надрами. Зараз Максим Карпін пробує повернутись на добре знайоме йому місце, в обхід дії нового закону, для цього в нього вже є рішення суду про його поновлення. Все б це можливо і не було дивним, проте рішення суду про поновлення на роботі датоване 30 березня 2015 року.

Комічність ситуації становить в тому, що з 1 травня 2016 року в Україні діє новий закон про Державну службу України, відповідно до якого чиновники категорії «А» та «Б» призначаються комісією з питань вищого корпусу державної служби. Комісія почала працювати з липня 2016 року, і в планах проведення комісій на жовтень, а саме 24 і 27 жовтня комісія з питань вищого корпусу державної служби буде проводити конкурс на заміщення вакантних посад 1-го заступника та заступника голови Державної служби геології та надр України.

Даною оборудкою, хтось хоче зберегти або поновити контроль над українськими надрами, нехтуючи думкою громадськості, яка вимагає відкритості та прозорості кадрових призначень.

Антикорупційний блокпост Антикорупційний блокпост , Блог ГО "Антикорупційний блокпост"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram