ГоловнаБлогиБлог Андрія Волошина

Дунайська Січ (Ізмаїл) — основний рок-фестиваль Півдня України

23 вересня ми (ГО “Міжнародна Ініціатива з Підтримки України” разом з партнерами та музикантами) провели Презентацію Другого благодійного українського рок-фестивалю "Дунайська січ".

Сергій Василюк (Тінь Сонця), Олександр Ярмола (Гайдамаки), Микола Гриценко (благодійний фонд газети “День”) та Сергій Файфура — розказали про особливість та важливість цього фестивалю, а також про свої враження від минулорочіних виступів в Ізмаїлі та Вилково.

27 вересня в м. Ізмаїл, Одеської області на День міста відбудеться благодійний музичний рок-фестиваль «Дунайська січ», в якому візьмуть участь гурти «Гайдамаки» (м. Київ), «Очеретяний кіт» (м. Вінниця), «Друже музико» (м. Одеса), «Тінь Сонця» (м. Київ), автор - виконавець Сергій Файфура та місцеві гурти «Знайдені речі», «Geronimo», «JazZProM». Також буде здійснено поширення української літератури та періодики, української державної символіки, збір коштів на підтримку учасників АТО. Одночасно з проведенням благодійного фестивалю відбудуться концерти для українських прикордонників, зустрічі з місцевими волонтерськими організаціями.

Такі події є важливими для культурного життя Ізмаїлу, для поширення проукраїнських настроїв серед неоднорідного етнічного населення регіону. Цей фест, який проходить вже вдруге, має потенціал стати наступного року багатоденним, з літературною сценою, кіно-показами, фото-виставками. Також він може стати і міжнародним — адже поруч Румунія, та й сам Ізмаїльський край має великий туристичний потенціал, та, наприклад, зелений туризм можна поєднати з культурним. Отже чи стане це — залежить від місцевої громади, від активістів та в тому числі і від Вас, адже якщо це цікава тема — ви як мінімум поширите інформацію, а можливо навіть відвідаєте фест.

Олекснадр Юрков, основних натхненник фестивалю називає це м'якою українізацією, а Сергій Файфура в відео-ролику запрошення на фестиваль додає: “Поганяєм вату та засмалим люлюку!”

Кому цікаві ще деталі - відео з прес-конференції та Група на Фейсбук.

Андрій Волошин Андрій Волошин , Письменник, політолог
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram