Зменшення тарифів та індексація: ініціатива знизу

На сході України триває війна, проте є проблеми і в тилу, які стосуються всіх громадян України – комунальні тарифи, вірніше, ціна на них, а також індексація доходів населення.

Саме тому нами, депутатами Зміївської міської ради Лілією Пашковою та Андрієм Межерицьким, було підготовлено проект рішення Зміївської міської ради, у якому ми запропонували звернутись до перших осіб держави та відповідної профільної комісії з вимогою перегляду тарифів та індексації доходів. На пленарному засіданні сесії Зміївської міської ради нашу ініціативу підтримали та було вирішено направити до президента, прем’єр-міністра та голови НКРЕКП. Ми не знаємо, наскільки це звернення буде ефективним, проте ми були просто зобов’язані довести до керівництва країни позицію зміївчан, яких турбують вказані проблеми.

Наводимо текст звернення, який було направлено до київських чиновників.

«Шановний Пане Президенте,

Пане Прем’єр-міністр,

Пане в.о. Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг»

Як представники громади міста Зміїв, Харківської області, вважаємо своїм обов’язком звернутися до вас і висловити власну позицію щодо ситуації, яка склалася щодо тарифів на комунальні послуги для населення, а також з приводу індексації заробітних плат та пенсій.

Так, перевищення темпу зростання цін на комунальні послуги, тарифи на які встановлюються відповідними центральними органами влади над темпом росту доходів пересічних громадян, а подекуди і зменшення таких доходів є неприпустимою практикою в розумінні гарантування соціальних прав громадян України.

Наразі гостро стоїть необхідність встановлення нових об’єктивних тарифів для комунальних послуг для населення, які затверджуються центральними органами влади. Крім того для визначення реального обсягу наданих послуг з теплопостачання є необхідність зобов’язати організації, що надають послуги з теплопостачання, до опалюваного періоду встановити лічильники для визначення обсягу наданої послуги з теплопостачання там, де їх немає.

Не зайвим би було відповідне вольове рішення уповноважених на те органів щодо індексації заробітних плат і пенсій.

Також є необхідність проконтролювати виконання рішення про невідкладне виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року №237 «Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників», якою розрахункові нормативи споживання природного газу вже у травні місяці знижено в 2 рази.

Зважаючи на викладене, звертаємось до Вас від імені територіальної громади міста Зміїв, Харківська область, з проханням щодо вжиття заходів по перегляду тарифів на комунальні послуги для населення, які затверджуються центральними органами влади, в сторону їх зменшення. Крім того просимо вжити заходів щодо індексації заробітних плат, пенсій та інших гарантованих Державною соціальних виплат, а також забезпечити якнайшвидше виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року №237 «Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників»

Лише рішучими діями та твердою позицією на благо народу ми збудуємо українську державу і достойне майбутнє!»

Саме так ми, депутати Зміївської міської ради Лілія Пашкова та Андрій Межерицький, бачимо першочергові кроки вищого керівництва держави та маємо надію, що й інші небайдужі депутати інших місцевих рад всієї України долучаться до нас та донесуть думку простих громадян щодо тарифів та індексації доходів населення до президента, прем’єр-міністра та голови НКРЕКП.

Андрій Межерицький Андрій Межерицький , Депутат Зміївської міської ради Харківської області,
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram