Зміївське Віче до Дня Соборності України

Загальновідомо: «Хто забуде минуле, у того не буде майбутнього». Отже не дивно, чому зібрались на центральній площі міста Змієва, що на Харківщині, партіоти, які згадали події 96-річної давнини – Акт Злуки ЗУНР та УНР, який сьогодні святкується як День Соборності.

Фото: Андрій Межерицький

На зміївському Віче активісти згадали урочисте оголошення на Софійському майдані в Києві універсалу про об'єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну в 1919 році, провели історичні паралелі з трагічним сьогоденням, хвилиною мовчання вшанували память полеглих українців від рук терористичних угрупувань на Донбасі. Крім того спілкувались про волонтерський рух, яким Зміївщина може гордитись; читали вірші та новий гімн добровольчих батальйонів. Учні 8-А класу Зміївської школи № 2 передали воїнам АТО чергову маскувальну сітку, зроблену власними руками – таку незамінну на фронті річ. Також підтримали українську льотчицю Надію Савченко, яка вже не один десяток днів голодує у застінках каральної машини Кремля. «В Росії залишився лише один справжній чоловік – це українська льотчиця Надія Савченко».

Фото: Андрій Межерицький

Не оминули зміївчани і гострі соціальні проблеми району. Майже місяць тому депутати Зміївської районної ради від Партії регіонів та КПУ на сесії ухвалили рішення, яким збільшили тариф на водовідведення та водопостачання в межах 50%.

На черговій сесії Зміївської районної ради, яка проходитиме 30 січня, депутати планують збільшити тариф на вивезення сміття та рідких відходів. Зміївчани на Віче збирали підписи проти прийняття нових тарифів без широкого обговорення з громадою.

Зміївське Віче закінчилось урочисто – розгортанням 50-метрового прапору України та ходою, під час якої активісти пронесли цей прапор містом.

Андрій Межерицький Андрій Межерицький , Депутат Зміївської міської ради Харківської області,
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram