ГоловнаБлогиБлог Андрія Мамалиги

Від "Війни клонів " до "Війни Світів"!

Саме такий шлях подолала Українська Адвокатура протягом останніх п'яти років. Саме 2012 році в "смертельному " двобої зійшлися два представника медведчуковськоі школи Лідія Ізовітова та Володимир Висоцький , але насправді це була боротьба за місця в Вищій Рвді Юстиції (Правосуддя).

Вже тоді куратори Ізовітовоі застосували "технологію фейкових зборів" аби недопустити до участі в установчому з'їзді "неслухняних " делегатів-адвокатів. Саме тоді портновський "закон про адвокатуру " зобов'язав адвокатів стати членами єдиної Національної Асоціації Адвокатів України під керівництвом Ізовітовоі та її дорадчим органом РАУ з диктаторськими повноваженнями . Жодного повноцінного з'їзду адвокатів без застосування технології " недопусків" Ізовітова провести не спромоглася !

Істинна наступила 14 грудня 2017 року, коли Лідія Ізовітова разом з своїми прибічниками намагалася зірвати #Презентацію Звіту по результатах оцінки потреб адвокатського самоврядування в Україні в готелі Hilton в Києві!

Емоційно-хамські випади на адресу євро експертів Ритіс Йокубаускас та Франко Пеліцаріч стали " холодним душем " не тільки для офісу Ради Європи в Києві , а і для багаточисленних гостей від адвокатських спільнот та провладних кабінетів .

А все через "інше " бачення в Європі адвокатського самоврядування в Україні!

Тезисно такі Рекомендації можна сформулювати як необхідність створення регіональних асоціацій адвокатів ( колегій ) з найширшими повноваженнями, необхідності Прозорого бюджетного планування та звітності , реформування квалікаційно-дисциплінарних комісій Адвокатури , обмеження повноважень РАУ щодо встановлення квот, процедур тощо для регіональних конференцій та необхідності розробки Кодексу етики для адвокатів!

Очевидно, що всі рекомендації експертів Ради Європи були отримані ними внаслідок довготривалого моніторингу ситуації в Адвокатурі. Адже за ці п'ять років , адвокати так і не побачили повноцінного звіту Голови НААУ Ізовітовоі, створення фейковоі Ради адвокатів міста Києва , Київської кваліфікаційно- дисциплінарної комісії стало безпрецедентним ! 

Тож є очевидною є спроба Ізовітовоі зберегти існуючу "систему координат" української авторитарної Адвокатури , як інструмент політичного впливу Віктора Медведчука на українське суспільство!

Андрій Мамалига Андрій Мамалига , Правозахисник, громадський діяч, адвокат
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram